Miksi tulla uskoon?

Monissa vitseissä kerrotaan kuinka pyhä Pietari kyselee taivaan portilla perusteita, joilla ihmiset ovat tulossa taivaaseen. Kuvitellaanpa, että kuoltuasi ja siirryttyäsi taivaan portille, hän kysyisi sinulta: ”Minkä takia minun pitäisi päästää sinut tänne?” Tutkitusti useimmat meistä vastaisivat jotakin seuraavaa: ”En ole sen pahempi kuin naapurikaan”, ”Olen yrittänyt elää hyvää elämää” tai ”Olen ihan tavallisen hyvä ihminen”.

Mutta millainen on hyvä ihminen? Useimpien mielestä varmasti sellainen, joka hoitaa asiansa, auttaa muita ja elää siivosti. Jumalalla on meille toisenlaiset normit: hyvä ihminen on sellainen, joka ei ole tehnyt yhtään syntiä. Me ihmiset helposti luokittelemme synnit isoihin ja pieniin. Isoja ja pahoja syntejä ovat murhat, varkaudet ja pahoinpitelyt. Sen sijaan valkoiset valheet ja pienet veropetokset eivät ole niin pahoja - nehän ovat itseasiassa jopa hyödyllisiä. Mutta Jumala ei erottele syntejä. Hänelle kaikki synnit ovat tekoja, jotka erottavat meidät Hänestä.

Omasta kokemuksestamme tiedämme todeksi tämän Raamatun sanan: ”Kaikki ovat syntiä tehneet”. Syntiemme takia Jumala, joka on pyhä ja oikeudenmukainen, voi ainoastaan tuomita meidät ikuiseen kadotukseen.

Ajatusleikissämme pyhä Pietari joutuisi sanomaan sinulle: ”Valitan, en voi päästää sinua tänne. Sinä olet syntinen!”

Jumalan ratkaisu

Jumala on paitsi pyhä ja oikeudenmukainen myös rakastava ja armollinen. Hän rakastaa sinua eikä haluaisi tuomita sinua kadotukseen. Jumalan rakkaus tulee esille siinä, että hän ei jättänyt meitä yksin tämän syntiongelmamme kanssa, vaan hän itse laati siihen ratkaisun. Jumala lähetti Jeesuksen ihmiseksi maan päälle. Jeesus, joka oli sekä Jumala että ihminen, eli synnittömän elämän, mutta silti hänet tuomittiin kuolemaan. Kuolemallaan Jeesus kärsi syntien rangaistuksen. Raamattu sanoo: ”Kristukseen, joka oli puhdas synnistä, Jumala siirsi kaikki meidän syntimme, jotta me hänessä saisimme Jumalan vanhurskauden.”

Tilanne on sama kuin jos oikeudessa tuomarin eteen tuotaisiin tämän hyvä ystävä syytettynä isosta ylinopeudesta. Vaikka mies on ystävä ja hänellä ei ole varaa sakkojen maksuun, tuomarilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin langettaa lain määräämä tuomio. Mutta tuomion julistamisen jälkeen, tuomari kaivaakin kukkarostaan rahaa juuri määräämiensä sakkojen verran ja antaa ne tuomitulle, jotta tämä voisi maksaa.

Samalla tavalla Jumala tarjoaa armahdusta sinulle. Tuomio sinun synneistäsi on julistettu ja Jeesus on jo kärsinyt sen. Jumala tarjoaa sinulle anteeksiantoa. Haluatko ottaa sen vastaan?

Jaa tämä sivu